Існує міф, що для того, щоб макарони не злиплися, при варінні потрібно додати рослинну олію.Секрет смачної пасти від Гордона Рамзі
- Наберіть каструлю води та доведіть до кипіння;
- додайте велику дрібку солі в киплячу воду;
- тільки після того, як вода закипить і сіль розчиниться, покладіть макарони.
Макарони потрібно закидати тільки в киплячу воду. Якщо цього не зробити, то шанс того, що вони злипнуться під час варіння, збільшується. Після додавання макаронних виробів вода відразу перестане кипіти. Обов'язково перемішайте і накрийте кришкою каструлю на 30-60 секунд, доки вода знову не почне закипати.
Велика каструля-не менше 1 літра води на 100 г макарон. Кип'ятити воду із закритої кришкою, але як тільки вода закипить і ви покладете макарони ,каструлю кришкою накривати не треба.