Пшоно не рекомендується пацієнтам із патологіями щитовидної залози, оскільки воно заважає надходженню йоду. Також слід утриматися людям при низькій кислотності шлунка, частих запорах. Продукт слід обережно вживати вагітним жінкам у третьому триместрі.
Пшоно має сечогінну та потогінну дію і використовується при лікуванні водянки. Воно сприяє зміцненню зламаних та пошкоджених кісток та з'єднанню м'яких тканин, а також загоєнню ран. Пшоно дає силу, зміцнює м'язову систему, лікує хвороби печінки.
Гарбузову каша варто першою внести до раціону, вона містить велику кількість антиоксидантів, мінералів та інших корисних речовин. Антиоксиданти є відмінним інструментом для прочищення печінкиСаме тому його наявність у раціоні так необхідна.