Панірувальні сухарі – сухарна крихта з пшеничного хліба, що використовується для покриття обсмажуваних кулінарних виробів з м'яса, риби та овочів. Панірувальні сухарі надають виробам привабливого зовнішнього вигляду, утворюють хрумку скоринку, зменшують втрату вологи і ймовірність прилипання продуктів до поверхні смаження.
Паніровка в сухарях: Продукт спочатку вивалюється в борошні, потім поринає у збите яйце, потім вивалюється в панірувальних. сухарях. І на сковорідку. Також можна застосовувати подвійне паніровку в сухарях.
Замінити панірувальні сухарі може мука грубого помелу, манна крупа і пластівці. Докладніше – у цій раді.
Як похідний продукт звичайного хліба, паніровка практично не має протипоказань до вживання. Єдиний її недолік – висока калорійність (347 ккал/100 г). Тому вживання страв з паніровкою рекомендовано обмежити людям, які страждають від надмірної ваги.