Найкраще їсти інжир у сирому вигляді. Досить розрізати плід навпіл і вибрати м'якоть чайною ложкою або з'їсти його зі шкіркою, якщо вона не дуже тверда. Однак, якщо хочеться спробувати щось нове або здивувати своїх близьких, варто з'єднати його з іншими продуктами.Aug 14, 2022
Інжир їдять не запиваючи. Відмінно подавати свіжий інжир з бастурмою та солонуватими молодими сирами. Для салатів краще використовувати чорний інжир з тонкою шкірою. Продукти, які поєднуються з інжиром: горіхи, оцти (включаючи бальзамічний), мед, в'ялене м'ясо, кориця та кардамон, розмарин та чебрець, сир.
Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні. Свіжого інжиру можна з'їсти трохи більше – 150 г. Пам'ятайте, що калорійність сушеного інжиру вп'ятеро вище, тому його краще їсти у першій половині дня, – каже дієтолог.
Чим менше інжир, тим він зазвичай солодший. Визначити ступінь зрілості інжиру можна і по запаху. Якщо він перезрів, то набуває специфічного «винного» аромату бродіння. Такий інжир, Звичайно, краще не купувати, він вже не дуже годиться в їжу.