Для початку відразу варто відзначити, що свіжі віники не запарюють. Достатньо покласти його у теплу воду на 10-15 хвилин і він готовий, можна починати паритися. За більш довгий час вони можуть розкиснути.
Перед використанням новий віник потрібний як слід підготувати. Для цього його слід запарити у відрі з окропом на кілька годин. Найкраще замочити у гарячому 5% розчині кухонної солі. Це не складно та швидко.
За 2-3 години до походу в лазню замочити березовий віник, опустивши в прохолодну воду, в результаті гілки і листя просочиться вологою, набудуть еластичність і запашний аромат.
Як правильно запарювати віник в бані?
- У парній необхідно набрати таз прохолодної води та опустити туди віник на півгодини. …
- Після вимочування у холодній воді віник необхідно помістити в гарячу воду температурою 70-80 градусів за Цельсієм приблизно на 5-7 хвилин.