Найідеальніша упаковка – перфоровані пакетики у вигляді конуса або пластиковий корекс, запечатаний у перфоровану поліпропіленову плівку. Перфорація – це отвори в пакеті, призначені для вентиляції (для збільшення терміну зберігання зелені).
Зелень найкраще зберігати у вакуумній упаковці, спеціальних контейнерах або пакетах. Перед закладанням у ємність пряні трави і салат необхідно перебрати, промити і висушити.
Щоб зелень не зів’яла, поставте її в баночку з холодною водою, загорніть у поліетиленовий пакет і приберіть у холодильник, у відділення для овочів (нижній ящик). У поліетиленовому пакеті. Можна зробити простіше: збризнути зелень холодною водою і нещільно загорнути в поліетиленовий пакет, зберігати у відділенні для овочів.
Усю зелень промивають під струменем проточної води не менше п’яти хвилин. Та частина, яку планується використовувати без додаткової термічної обробки, потребує спеціального очищення. Її необхідно помістити на 10-15 хвилин у 10% розчин кухонної солі або 3% розчин етанової (оцтової) кислоти.