Димний аромат шашлику може додати не тільки м'ясо, а й овочі. Вибирати потрібно овочі з тонкою шкіркою (баклажан, перець, цибуля), яка швидко підгорить у духовці та передасть аромат горіння м'якоті. Жар духовки має бути досить сильним — градусів 220–240.Apr 30, 2020
Серед них варто виділити сирингол (його назва, до речі, походить від латинського назви бузку, Syringa vulgaris) і гваякол – вони утворюються при розпаді лігніну, речовини, що сполучає для молекул целюлози в деревині. Ці речовини надають шашлику (або барбекю) характерний запах диму.
Копчена паприка (вона ж smoked paprika) готується зі стручкового перцю, який коптили на дубовій тріски або тирсі, а потім подрібнили на порошок. Усього 2-3 щіпки яскраво-червоної приправи (яка ще здатна і підфарбувати страви) додадуть їжі димний аромат будь-якій страві.
Ось список найчастіших помилок шашличників-початківців.
- Непридатне м'ясо для шашлику …
- Неправильні шматочки.
- Неправильна формула маринаду.
- Неправильний посуд для маринаду.
- Не той час для солі.
- Занадто велика відстань між шматочками.
- Овочі з м'ясом на одному шампурі або ґратах.
- Відкритий вогонь та невідповідні дрова