Актуальні поради Українцям У чому користь курячих сердець?

У чому користь курячих сердець?

Корисність цього продукту полягає в значному вмісті вітамінів А, РР та групи В. У курячих серцях також багато макро- та мікроелементів, наприклад, фосфору, калію, магнію, заліза, цинку, міді.

Курячі сердечки корисні для кровоносної системи та процесу кровотворення. У них міститься рекордна кількість вітаміну В12 – 243% від добової норми на 100 гр продукту. Це означає, що при вживанні цих субпродуктів покращується процес утворення еритроцитів та насичення організму киснем.

Справа в тому що курячі серця – це м'язи, і досить жорсткі. Щоб їх розм'якшити, курячі серця перед приготуванням потрібно замочити на 40-60 хвилин у молоці. Якщо ви збираєтесь посмажити курячі серця, то перед цим краще їх відварити: цілі курячі серця варять у середньому 30 хвилин, нарізані – близько 20.

Калорійність курячого серця становить 159 ккал на порцію 100 г. У такій кількості продукту міститься менше 1 г вуглеводів, майже 16 г високоякісного тваринного білка та близько 10 г жирів. Крім цього, у складі курячих сердець присутні вітаміни групи В, а також залізо, магній, калій та незамінні амінокислоти.

Related Post