Зберігати родзинки, фініки та курагу в домашніх умовах слід за температури не вище 15 °C і при вологості не більше 70%. Дозволяється періодичний підйом температури до 20 °C. Сухофрукти не люблять вологу і тепло, тому вони повинні перебувати в сухому та досить прохолодному приміщенні.Mar 25, 2021
Головна умова – оптимальна вологість приміщення, яка має перевищувати позначку 70%. При вищому рівні вологи повітря сухофрукти можуть запліснівніти і зіпсуватися. Для тривалого терміну зберігання кураги слід вибирати максимально темне місце.
Скляні банки – надійно захищають сухофрукти від вологи, комах та сторонніх ароматів. Ідеально підходять для зберігання різноманітних продуктів. Керамічні ємності – мають характеристики скляних банок, оснащені кришками із ущільнювачами.
Сухофрукти можна, можливо зберігати в морозилці при температурі -20 ° С, але якщо не виймати їх звідти і не розморожувати частково. За дотримання цієї умови вони будуть зберігатися необмежений час. Не можна допускати появи цвілі на них. Якщо вона з'явиться, треба викидати їх без жалю.