Готові до вживання продукти, такі як недоїдена їжа, які можна вживати в готовому вигляді, слід зберігати на верхній полиці, подалі від сирих продуктів. Сире м’ясо та рибу слід зберігати на найнижчій полиці для запобігання взаємному псуванню.
Не можна зберігати разом: сирі продукти, напівфабрикати та готову продукцію; заморожені та охолоджені продукти; сухі та вологі продукти (у разі сумісного зберігання сухі продукти вбиратимуть вологу та псуватимуться);
Готові страви, заправлені олією, сметаною або майонезом, а також кондитерські креми зберігають на нижній або середній полиці холодильника при температурі +4-6 °С не більше 4-6 годин. Якщо страви приготовані про запас, перед подачею на стіл кип’ятять або розігрівають на сковорідці тільки ту частину, яка потрібна для їжі.
Готові страви найкраще перекладати в спеціальні харчові контейнери або в емальований посуд із кришкою, що щільно прилягає. Якщо таких контейнерів немає, то варто упакувати продукти в харчову плівку або фольгу.