Наріжте рубець шматками розміром із долоню, залийте водою, поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння і дайте недовго, не більше десяти хвилин, покипіти, після чого злийте воду. Знову залийте рубецьПоверніть на вогонь і повторюйте ці маніпуляції до тих пір, поки запах не зникне повністю.
Натираємо трібуху звичайною кухонною сіллю, і в такому стані залишаємо на півгодини, після промиваємо її водою і ось трібуха готова для приготування, без специфічного запаху.
Натріть рубець великою кількістю харчової соди, потім зануріть у миску з оцтом і залиште вбиратися приблизно на 30 хвилин. Процедуру повторюють з розтиранням та зіскоблюванням. Є можливість ошпарити рубець, щоб очистити його та видалити запах. Це робиться шляхом кип'ятіння достатньої кількості води.