У натуральної сайри м'який, ніжний смак із кислинкою. Висока жирність не заважає м'ясу цієї риби залишатися повітряним та легким (особливо вареним або приготованим на пару).
Подорожчання консервів з сайри пояснили в уряді Примор'я В уряді Приморського краю пояснили, чому подорожчали консерви з сайри. Причина – у зниженні уловів цієї риби. Як повідомляє прес-служба регіонального уряду, наразі ці рибні консерви роблять із імпортної сировини.
Найкориснішими визнані консерви з сайри "Смачні консерви", "Капітан смаків", "Кітбай", "Ризьке золото" та Fish House. Вони отримали найвищу оцінку серед інших – 4,785 бали – за високий вміст корисних нутрієнтів (фосфору, кальцію та омега-3 жирних кислот).
Підміну здійснюють через вартість сировини: сайра сьогодні дорожче за сардин більш ніж у 7 разів», – йдеться у повідомленні. Зазначається, що при цьому мінімальна ціна за консервовану сайруде дійсно є сайра – 44,40 руб. за 100 р.