В Італії Просікко вважається вином на будь-який випадок. Поза Італією його часто вживають як аперитив, як шампанське. Як і інші ігристі вина, Просекко подається охолодженим.
Вино кава (cava) іспанське «шампанське»
Просекко Просекко Просекко виробляють на півночі Італії, в регіонах Венето та Фріулі-Венеція-Джулія. До 2009 року так називали і сорт винограду, з якого це робили. ігристе вино. Зараз він носить своє історичне ім'я — глера, а назву "просікко" закріпили за місцем виготовлення, тобто аппелласьоном.
Шампанським традиційно називають будь-яке ігристе вино, навіть спиртовмісне газування. Слово «шампанське» стало загальним, проте це докорінно неправильно: так можна називати лише напої із французької провінції Шампань. Інші вина, насичені вуглекислим газом, правильно називати просто ігристими.