В домашніх умовах висушувати овочі можна, можливо у духовці або в мікрохвильової печі. Найбільш ефективною є, безумовно, мікрохвильова сушіння. У мікрохвильової печі продукт, що висушується, нагрівається під впливом електромагнітних коливань молекул води з надвисокою частотою.
Папір потрібний для того, щоб увібрати в себе вологу, яку виділятиме трави при сушінні. Ставимо форму у мікрохвильовку. Включаємо на 1 хвилину. А потім ще кілька разів по 20-30 секунд доти, поки листочки не будуть валитися в руках.
Однозначно так. Хоча цей варіант приготування менш популярний, ніж готування в духовці або сушінні для фруктів. Однак яблука в мікрохвильовій печі виходять такими ж рум'яними, помірно висушеними, якщо не перетримати, і з повним набором вітамінів у кожній скибочці.