Щоб скинути вагу, можна просто посипати зернами кардамону вже готові страви – м’ясо, гарніри, салати, а можна готувати спеціальні чаї для схуднення. Один із найдієвіших рецептів – заварити чайну ложку зерен кардамону склянкою окропу, настояти протягом десяти хвилин і випити за півгодини до вживання їжі.Sep 5, 2014
Кардамон корисно приймати з молоком, тому що ця пряність нейтралізує підвищене виділення слизу, яке можна спровокувати в організмі вживанням молочних продуктів, особливо в холодному вигляді. Як лікарський засіб кардамон краще вживати з підігрітим, але не доведеним до кипіння молоком.
Крім антиокислювальних властивостей, аскорбінова кислота у складі кардамону чинить на організм жінки протизапальну та імуномодулювальну дію, бере участь у синтезі колагену, сприяє розрідженню крові та є профілактикою утворення тромбів.
Спершу для чаю з кардамоном і корицею необхідно подрібнити кардамонові плоди (8-10 штук), залити їх окропом і дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Потім уже цим настоєм можна заливати решту інгредієнтів.