Порей зміцнює імунітет, відновлює фізичні сили, підвищує життєвий тонус. Цей овоч рекомендується як антисептичний, протимікробний засіб. Свіжа цибуля-порей знімає запалення і знищує інфекцію, застосовується у лікуванні подагри, артриту і запальних захворювань сечовивідних шляхів.8 квіт. 2023 р.
Цибуля містить антиоксиданти та сполуки, які борються із запаленням, знижують тригліцериди та рівень холестерину — усе це може знизити ризик серцевих захворювань. Їх потужні протизапальні властивості також можуть допомогти знизити високий кров'яний тиск і захистити від утворення тромбів.
Зелена частина цибулі порей корисна і смачна. Її можна додавати в супи, борщі, в окрошку, тушковані страви, пироги, салати. В інтернеті є багато рецептів з використанням саме зеленої частини цибулі порей. Рослина допомагає при анемії, підвищує гемоглобін у крові.
Вона містить протизапальні компоненти, знижує кров'яний тиск та захищає від тромбів. Дослідження, в якому взяли участь люди з надмірною вагою з високим кров'яним тиском, показало, що 162 мг екстракту цибулі в день знижує систолічний кров'яний тиск.
Кому не можна їсти сиру цибулю – лікарі попереджають Обережно її треба вживати тим, у кого є захворювання печінки: гепатити всіх видів, цироз або жировий гепатоз. Також небажаний овоч для людей з серцевою недостатністю і порушеннями його ритмів.
Корисні обидва продукти. Однак якщо провести «змагання», то виграє часник. Саме в цій рослині міститься більше активних речовин, в тому числі й фітонцидів. Вживання часнику сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину в крові.
Вона містить велику кількість вітаміну К, чимало вітамінів А та С і фолієвої кислоти. Є в ній калій, магній, марганець та мідь та ще цілий список інших важливих …