Вітамін В12 міститься в основному в продуктах тваринного походження, таких як:
- м'ясо – яловичина, куряче філе;
- субпродукти – печінка та нирки;
- морепродукти – молюски;
- риба – форель, лосось, тунець;
- молочні продукти – молоко, йогурт, сир;
- яйця.
Aug 7, 2022
Необхідно включати продукти харчування, багаті на вітамін О 12: яловичина, субпродукти, яйця, молоко, сир, зелені листові овочі. Як допоміжний засіб можуть виступати страви та продукти з високим вмістом аскорбінової кислоти: червоний перець, чорна смородина, шипшина, цитрусові.
Стандартна відповідь: Джерела вітаміну B12 – це субпродукти, м'ясо, сири з коров'ячого молока та яйця. Ціанокобаламіну немає ні в овочах, ні в фруктах або ягодах, ні в злакових та бобових. На жаль, але B12 також відсутня у грибах та в горіхах.