При відгодівлі гусей треба тримати в закритих приміщеннях… Основний корм при відгодівлі на жирну печінку – зерно кукурудзи жовтих сортів, що надає печінці золотистого відтінку. Кукурудзу запарюють у гарячій воді (воду наливають вище за рівень зерна, щоб прибрати спливле сміття і домішки).
У період примусового відгодовування трубку вставляють у горло птахів 2-3 рази на день упродовж 2 тижнів (для качок) і 3 тижнів (для гусей), щоб закачати велику кількість їжі в їхнє тіло, набагато більшу, ніж вони б добровільно вживали.
Гусяча печінка – субпродукт, який отримують під час оброблення тушки гуски. Залежно від породи птахів, умов їх вирощування та якості корму вага гусячої печінки коливається від 300 до 700 грамів. Найважчими вважаються печінки тулузьких гусей: гусаки важать 11-12 кг, гуски – 10 кг, а вага їхньої печінки може досягати 1 кг.
Фуа-гра готується тільки з печінки гусака або качки, яких відгодовують шляхом примусового годування кукурудзою за допомогою живильної трубки, цей процес також відомий як шлунковий зонд. В Іспанії та інших країнах він іноді виробляється з використанням природного годування.