З келихом подається часточка лайма, на долоню висипається кілька білих кристалів, в які вичавлюється 2-3 краплі фрешу. Все це злизується, після чого залпом випивається текіла. Усе це заїдається залишками лайма. Існують варіації цього методу, наприклад, шматочок лайма з'їдається перед вживанням текіли.28 Feb 2019
Давайте навчимося її готувати. Якщо ви вважаєте, що для пиття текіли треба обов'язково лизати сіль і заїдати її лимоном, обов'язково спробуйте сангриту. Справжні мексиканці п'ють текілу, запиваючи її сангритою – солодкою, гострою, пряною. Вона підкреслює смак текіли і пом'якшує пекучі нотки.
Романтична ж версія каже, що мексиканські селяни саме так пили текілу в полях – злизували з долонь солоний піт, перекидали склянку і закушували тим, що під руку траплялося, тобто лимоном чи лаймом. Насправді все простіше.
За правилами вживання текіли на зовнішню частину кисті руки між вказівним та великим пальцем насипається невелика щіпка солі і цими ж «солоними» пальцями береться скибочка лайма-лимона. Перед тим, як залпом випити текілунеобхідно лизнути сіль, потім випити спиртне і закусити скибочкою лайма.