Тіло померлого поміщають у спеціальну піч, яка може генерувати температуру до 1000 градусів та під її впливом тіло руйнується на дрібні фрагменти. Для кремації тіло покійника поміщається у труну з пального матеріалу. Тривалість кремування залежить від моделі кремаційних печей.
Найбільш поширена кремаційна пекти із двох камер. У першій відбувається спалювання труни з тілом у струменях розпеченого повітря, а в другій, камері допалу, 100% згоряння органічних тканин і вловлювання домішок.
Тіло в труні поміщається в камеру кремаційної печі (всього, в крематорії 5 печей) У камері не горить полум'я! Туди нагнітається розпечене повітря температурою 800 – 1000 градусів цельсію і йде процес мінералізації тіла. Тіло розпадається під впливом високої температури повітря у камері, але не вогню!
Під час кремації Температура в печі – близько 1200 градусів. Після цього залишається сипкий порох і, частково, кістки, вони повністю не згоряють.