Під час варіння свіжих грибів рекомендуємо покласти у воду очищену цибулину, якщо вона посиніє, отже, в каструлі є отруйний гриб. Будь-які гриби варять не більше 20 хвилин після закипання. Грузді та сироїжки варять 5 хвилин, маслюки – 7 хвилин, білі та подосиновики – 10 хвилин. Зморшки варять у підсоленій воді 15 хвилин.
Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково заздалегідь відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.
Звичайно, магазинні гриби можна смажити відразу, також менш небезпечними вважаються білі гриби, А ось сироїжки, наприклад, можна смажититільки попередньо відваривши в 2-3 водах.
Після закипання варіть свіжі білі гриби:
- для смаження – від 20 до 30 хвилин;
- для заморожування – 15–20 хвилин;
- для засолювання – 30-40 хвилин;
- для маринування – 30-40 хвилин;
- для супу – 30-40 хвилин.
11 Jul 2020