Для пом'якшення спирту підходить звичайний цукор як із буряків, так і з тростини. За наявності можна скористатися фруктозою чи глюкозою. На 1 літр горілки вистачить половини столової ложки цукру чи 15 мл 40-відсоткової глюкози. Дістати її можна в ампулах в аптеці.
Найпростіший варіант. Холод притуплює смакові рецептори і маскує неприємний аромат.Підсолоджувачі
- Цукор. Знайдеться на кожній кухні, у правильних кількостях непогано пом'якшує горілкуАле може давати помутніння, а в разі поганої якості – ще й неприємний запах. …
- Глюкоза чи декстроза. …
- Фруктозу. …
- Харчовий гліцерин.
Dec 13, 2019
Як розбавляти горілку соками
- Томатний сік Майже кривава Мері, але про цей коктейль зараз говорити не будемо, оскільки він складніший, у ньому багато інгредієнтів. …
- Яблучний сік Ідеальний для таких цілей несолодкий сік, найкраще з яблук зелених сортів, щоб все так свіженько і приємно було. …
- Грейпфрутовий сік
Наприклад, якщо потрібно отримати горілку міцністю 40 градусів, то потрібно змішати 100 мл 90-100 градусного спирту зі 130,8 мл води. Саме так розраховують правильну пропорцію. У прикладі вона становить 1 частину спирту до 1,3 частини води.