Як правильно сушити фрукти і овочі Тонким шаром викладаємо один вигляд овочів або фруктів. Сушимо при температурі не більше 80 градусів приблизно 8-12 годин. При цьому духовку потрібно відкрити, щоб була циркуляція повітря. Періодично овочі та фрукти потрібно перевертати, а ягоди перемішувати.
Швидше всього сушаться фрукти з низьким вмістом води та щільною м'якоттю (яблука, груші, банани). Довше всього доведеться сушити цитрусові, у яких міститься дуже багато соку.
Фрукти потрібні нарізати тонкими часточками – не більше 5 мм завширшки. Сушать їх за нормальної температури 60–65 °З. Час сушіння потрібно виставляти за типом фрукта: ківі висушується за дві години, банан – за чотири, а яблука та груші – за 8-16 годин. Персики та абрикоси сушать близько 10 години, попередньо теж нарізають.