Перемішуйте віск менш інтенсивно Занадто сильне перемішування запускає процес швидшої кристалізації, яка відповідає за появу фростингу 2. Прогрівайте тару перед заливкою Прогрів дозволить знизити або зовсім усунути можливість кристалізації вашої свічки за рахунок більш рівномірного охолодження 3.
Фростінг – це побічний ефект натурального воску. На поверхні воску зростають білі кристали. Практично всі натуральні воски схильні до цього явища, на щастя, фростінг ніяк не впливає на якість горіння та віддачу аромату. Вологі плями, які ви бачите, насправді не «мокрі плями».
Якщо лунка вже утворилася, оберніть свічку фольгою, і дайте краям розплавитися. Слідкуйте, щоб віск не затопив гніт. Якщо гніт починає загасати, злийте зайвий віск. Якщо задути свічку, від неї може пахнути гаром і йти дим.
2. Згодом на свічках з'являється білий наліт, ніби нагадує іній взимку – це властивість натурального пасічного воску, наліт зі свічки найпростіше прибрати рукою, просто протерши свічку. Не рекомендується використовувати вологі або сухі серветки – маленькі волокна паперу можуть залишитися на свічці.