Найпопулярніша пастила джезеріє (cezerye) – Ніжна смакота, приготована з горіхів, соку гранату або моркви. Зверху ласощі присипають кокосовою стружкою.
Кадаїф Кадаїф — оригінальна турецька насолода, яку готують із тонкої локшини з додаванням сиропу та горіхів. Ці казкові ласощі раніше були доступні лише султанам, а сьогодні його люблять не лише у східних країнах.
Берек – це загальна назва пікантної турецькою випічки з тонкого хрусткого тіста з різними начинками. Найпоширенішою начинкою є сир, м'ясо та шпинат. Найчастіше випічку готують у духовці, хоча турецькі сирні рулетики сигара берек найкраще обсмажувати на сковороді.
Пахлава Пахлава Це, безумовно, найвідоміший турецький десерт. Його походження сягає часів Візантійської імперії, хоча його форма і нинішній рецепт були розроблені за часів імперії Османа. Пахлаву можна порівняти з нашим тортом Наполеон та з тіста філло (юфка).