Сковіль, або SHU (Scoville heat units) – це одиниця вмісту капсаїцину в перці. Чим цей показник вищий, тим перець гостріший. Ще в 1912 році американський учений-хімік Вілбур Сковіл запропонував тест для вимірювання гостроти перців капсікумів, який і назвали його ім'ям сковіл (scoville).
Припустимо, гострота перцю дорівнює 100 сковилів, і щоб перестати відчувати пекучість, необхідно до початкового розчину додати 100 частин води. Чим вище число сковилів, тим гостріше перець. Одиниці шкали Сковілла позначаються SCU. Найпопулярніший гострий соус – Tabasco.
Шкала Сковілла: рейтинг 500+ перців чилі із зазначенням їх гостроти по шкалою Сковілла (з оновленнями на 2022 рік)
Перець Red Savina – один із найбільш пекучих перців чилі, з коефіцієнтом 580 000 за шкалою Сковілла. Каролінський жнець, найгостріший перець у світі за версією книги рекордів Гіннесса. Пекучість цього виду коливається між 1,15 млн і 2,2 млн одиниць за шкалою Сковілла.