До багатших джерел Коензиму Q10 відносяться брокколі, цвітна капуста та шпинат. — Фрукти. Деякі фрукти, такі як апельсини та полуниця, також можуть містити невеликі кількості Коензиму Q10.
Антиоксидантні властивості коензиму Q10 Однією з ключових переваг коензиму Q10 є його антиоксидантні властивості. Коензим Q10 допомагає захистити клітини від вільних радикалів, які можуть пошкодити ДНК, білки і ліпіди клітин. Це пов'язано з його здатністю нейтралізувати вільні радикали і запобігати окислювальний стрес.
Добова норма і як приймати коензим Q10 Для підвищення толерантності до фізичних навантажень спортсменам-аматорам радять пити коензим Q10. Ось як приймати його в таких випадках – щодня, протягом 1-3 місяців, по 100 мг, 2 рази на день, під час сніданку та вечері.
Убіхінон або кофермент Q10, коензим Q10 (також відомий як убідекаренон, кофермент Q, CoQ10, CoQ, Q10, або Q) — бензохінон із 10 ізопреновими хімічними групами. Убіхінон відносять також до вітаміноподібних сполук. Ця сполука виявлена в більшості рослинних і тваринних клітин.
Середня доза, яка підтримує потрібний рівень коензиму Q10 у крові для більшості людей, це 200 мг двічі на день разом з їжею. KoQ10 краще всмоктується, коли приймається з їжею, особливо у формі м'яких гелевих капсул.
Коензим q10 капсули — повна інструкція по застосуванню препарату (лат. Coenzyme Q10), режим дозування та ціна в аптеках поруч | Compendium