Єдиний варіант – додати цукор. Використовувати воду чи сік можна лише безпосередньо перед вживанням вина (розбавляти у келиху), інакше напій зіпсується.Feb 29, 2016
Внесення води на дозріванні або зберіганні призводить до псування напою, тому розбавлене вино обов'язково слід одразу ж випити, забродити повторно або стабілізувати спиртом, підвищивши міцність до 12-16%.
Основні правила розведення домашніх вин при розведенні вин використовують пропорції 1:3. червоні сорти потрібно розбавляти гарячою водою білі сорти потрібно розбавляти холодною водою для розведення використовувати тільки дистильовану або кип'ячену воду
Класичний стандарт – 1 вина до 3 частин води. Для білих сортів бажано використати холодну рідину, а для червоних – теплу. Навіщо розбавляти вино мінеральної водою? По-перше, мінеральна вода змінює смак, але не аромат вина.