Дині складаються в основному з води, що сприяє швидшому виведенню токсинів з організму через сечу. Якщо ви бажаєте схуднути та отримати кращий нічний сон, почніть додавайте диню у свій щоденний раціон – це дуже смачний та освіжаючий фрукт.
Вони здатні нашкодити дітям, жінкам, що годують і вагітним, і людям з хронічними недугами. Диня протипоказана особам із хворобами ШКТ та діабетикам. Не варто її їсти і на голодний шлунок – можна спровокувати бродіння та розлад. При цьому диня багата на корисні речовини.
Лікує подагру. Допомагає вивести із організму уратні солі — тобто, солі сечової кислоти. Цей фрукт позитивно впливає на нирки, лікує сечокам'яну хворобу. Корисний він у разі захворювань серцево-судинної системи: і склерозу, і коли порушений кровообіг, болить серце чи виникає серцева аритмія.
Користь дині 150 г м'якоті дині можуть забезпечити організм добовою нормою вітамінів A і C. Продукт багатий калієм і вітаміном K, які потрібні для здоров'я кісток. Високий вміст клітковини в продукті покращує роботу кишечника. З усіх гарбузових культур диня має найвищий вміст бета-каротину.
Тому рекомендується дотримуватися помірності й не перевищувати 400 грамів на день. Що стосується часу вживання кавунів та дині, дієтологи рекомендують не їсти їх перед сном. Це може призвести до порушення сну та появи набряків. Ідеальний час для вживання цих фруктів – ранок і день.
Диню потрібно їсти тільки як окрему страву і не поєднувати її з іншими продуктами. Велика кількість дині може викликати розлад шлунка. Не можна диню поєднувати з молочними продуктами. Кілька шматочків диню можна з'їсти за годину до основного прийому їжі або через годину після їжі.
Мабуть кожен із вас хоча б раз зустрічав застереження, що диню потрібно їсти окремо, що її не можна ні з чим поєднувати, інакше вона у шлунку гнитиме, не перетравиться, але в будь-якому разі, це небезпечно і ми можемо …