Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолу перед сушінням або в’яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.
Солимо дрібну рибу сухим пряним посолом. Рибку промиємо в холодній воді, дамо стекти зайвій рідині. Потім, перемазуємо тушки сіллю (вона повинна “пристати” до риби) і швидко перекладаємо їх у підготовлену тару, не забуваючи пересипати спеціями. Зверху укладаємо гніт, і чекаємо коли “дрібниця” просолиться.
Залийте розсолом рибу. Рідина має повністю покривати тушки. Залиште розсіл на годину за кімнатної температури, а потім поставте в холодильник. Через 3-4 дні рибка буде готова.