В отриманні кокосового молока немає нічого оригінального – складаємо стружку у блендер та заливаємо водою 1:2 за обсягом. Через десяток-другий секунд вийдуть емульсія, яку традиційно проціджують через тканину, і стружку, що плаває в ній, яку потім віджимають руками.
Кокосову воду молодого кокосу Ви можете подрібнити разом з його м'якоттю до стану пюре (занурювальним або стаціонарним блендером). В результаті вийде прекрасний кокосовий крем, який можна використовувати для приготування смузі (наприклад, із полуницею та бананами) або як основу для смачних десертів.
Метод сушіння м'якоті кокоса в мікрохвильовій печі Помістіть піднос в мікрохвильову піч і тримайте там близько 20 хвилин. 13 Переверніть м'якоть і повторюйте процес по 5 додаткових хвилин, доки стружка не стане сухою.