Тому вживати їх можна хоч щодня, адже яблука – справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Взимку особливо популярні печені яблука, солодкий аромат яких, мабуть, одна з перших асоціацій, що виникають із приходом холодів.
Печені яблука є менш корисні, аніж свіжі, адже мають менше вітаміну С. Але вони дозволені під час дієт, коли заборонені свіжі фрукти. На 100 грам продукту калорійність печеного яблука становить 49 ккал (206 кДж).
Запікаємо яблука з корицею Викласти яблука у жаростійку форму. Посипати корицею та полити медом. Зверху покласти по невеликому шматочку вершкового масла. Зверху можна накрити форму з яблуками фольгою і поставити у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин.
Печене яблуко — смачний, солодкий і водночас корисний десерт під час схуднення. Завдяки своєму складу воно на певний час тамує голод, задовольняє бажання зʼїсти солодкого та покращує настрій. Крім того, глюкоза і фруктоза в печених яблуках “зв'язані” з пектинами, що сповільнює їхнє засвоєння.
Печені яблука захищають організм від хвороботворних запалень. Терте яблуко без цукру – це відмінний засіб від проносу не тільки для дітей, але і для дорослих. Містяться в яблучній шкірці йод і вітамін E сприяють відновленню організму після важких простудних захворювань, рятують від стресів і втоми.
У середньому, одне запечене яблуко містить приблизно 95-100 калорій. Чи можна споживати запечені яблука на дієті? Так, споживання запечених яблук можна включити в раціон дієти.