У текіли м'який аромат агави, легка гіркуватість і невелика тягучість.
Аромат текіли – це, перш за все, аромат самої агави, що переплітається з тонкими фруктовими, а часом і ванільними, дерев'яними, трав'янистими та хлібними відтінками. Варто зазначити, що для створення парфумерних композицій ноти текіли застосовуються досить рідко.
Боканора Боканора схожа на текілу та мескаль, але її роблять лише з тихоокеанської агави, яка є ендемічною для регіонів виробництва напою. Зазвичай, боканора продається з високим вмістом. алкоголю.
Текіла добре поєднується з яблучним, апельсиновим, томатним соком. Гурмани рекомендують срібну текілу вживати з фрешами з цитрусових фруктів, а золоту з яблучними чи томатними фрешами. Спосіб приготування простий: одну частину текіли змішати з|із| 2-3 свіжоприготовленого фрешу.