Кофеїну в лунго більше, ніж у еспресо та ристретто, час екстракції – до 1 хвилини, ніж пояснюється гіркота, що зросла. Якщо хочете з ранку підбадьоритися – вибирайте лунго.30 May 2019
Зокрема, лунго містить більше кофеїнучим еспресо. Не варто плутати лунго з американо (коли в еспресо додається гаряча вода) та з лонг-блеком (коли еспресо наливається в кухоль з гарячою водою). При приготуванні лунго, як і еспресо, Вся рідина проливається через кавову масу, а не додається пізніше.
Лунго екстрагується довше еспресо, в чашку перейде більше гірких з'єднань, а значить, і сам напій буде гіршим, але при цьому менш насиченим – більше води на ту ж вагу кави.
Характеристики лунго
Сорта зерен | Суміш із кількох сортів арабики з м'яким смаком, робусту додавати не рекомендується. |
---|---|
Тривалість приготування, секунд | Від 25–30 до 60, залежно від способу приготування |
Об'єм порції на виході, мл | 60–120 (разом із пінкою) |
Зміст кофеїну (фортеця) | 70-100 мг (в одній порції) |
•18 Aug 2018