Якщо коротко, шкурку зняти, помити, почистити, зрізати сало (його перетопити на майбутнє), розрізати на стрічки шириною см 5-7, залити водою, закип’ятити. 1-шу воду злити. Далі, помити лушпиння цибулі (можна і без нього), залити шкурки і лушпиння окропом і варити години 1,5-2, до м’якості.Feb 3, 2019
Кума навчила варити, то тепер спеціально купую шкуру. Кидаю її в каструлю з киплячою водою і варю 20 хвилин. Сало має поплавитися. Потім одразу пересипаю ще гарячими спеціями до м’яса.
Сало можна зробити м’яким, якщо перед солінням шкуру обробити пальником, тобто засмалити до темного коричневого кольору, а потім гарячою водою змочити шкурку й оскоблити ножем до білого кольору.
Свиняча шкурка – продукт, необхідний як основа приготування м’ясних страв зі свинини в різних кухнях світу. У багатьох країнах світу шкурку свинячу використовують як делікатес: її смажать (шкварки), запікають, подають як гарнір до рибних страв.