Фрукт багатий на глюкозу, фруктозу та компоненти, що підтримують достатній рівень цукру в крові. Антибактеріальна властивістьШкірка, м'якоть і насіння граната мають антибактеріальні та протигрибкові властивості. Застуда, грип та інші захворювання мають супроводжуватися поїданням гранату.13 січ. 2023 р.
Дубильні речовини граната добре діють проти туберкульозної, дизентерійної та кишкової паличок, а також є дезінфікуючим засобом. Варто зауважити, що дубильна речовина танін, яка має в'яжучі властивості, допомагає впоратися з діареєю. Гранат добре зміцнює стінки судин, нервову систему і кровообіг в цілому.
Кісточки гранатів містять складні вуглеводи, або полісахариди : крохмаль і клітковину. Ці речовини потрібні шлунково-кишковому тракту людини для роботи його перистальтики та виведення токсинів. Цілі кісточки гранату, проходячи через відділи шлунково-кишкового тракту працюють як щітка – "вимітаючи" усе зайве.
Однак слід не перестаратися із вживанням продукту, для однієї людини на день достатньо з'їдати 100-150 грам, цієї кількості цілком достатньо для повноцінного сприйняття організмом. Особливо корисно вживати кісточки гранатових зерен для людей із перепадами артеріального тиску.
Для кишечника і шлунка Гранат дуже корисний для кишечника, якщо є його з кісточками. У них міститься багато корисної для травлення клітковини. Цей фрукт корисний для мікрофлори шлунка і допомагає при діареї.
Перш ніж його пити, проконсультуйтеся з лікарем; також протипоказаний гранат людям, які страждають на наступні захворювання: гастрит, геморой, виразка, підвищена кислотність шлунка та ентерит; необхідно пам'ятати, що гранатовий сік містить у собі кислоти, що руйнують емаль.
Користь гранати та чи можна їсти кісточки плоду. Користь кісточок з гранати та як вони можуть допомогти підтримувати здоров’я серця та зміцнити імунітет.