«Каролінський жнець» (англ. Carolina Reaper) — сорт перцю чилі з роду Капсікум. У серпні 2013 року був занесений до книги рекордів Гіннесса як найгостріший перець у світі.
Як правило, червоний перець гостріший, ніж зелений перець. Чим менше і тонше чилі, тим гостріші вони. Речовина, яка надає перцю чилі пекучості, називається капсаїцин, і найбільшу кількість його можна знайти як раз в насінні і внутрішніх пластинках.
Рейтинги Сковілла
Одиниці пекучості Сковілла | Приклади |
---|---|
10 000–25 000 | Перець Серрано, перець Алеппо, перець чилі Чхон'ян |
2 500–10 000 | Еспелетський перець, перець халапеньйо, нью-мексиканські сорти перцю Анагайм |
1000–2500 | перець Анахайм, перець Поблано |
100–1000 | Банановий перець, кубанель |
Гостроту перцю прийнято вимірювати за шкалою детройтського фармацевта Вільбура Лінкольна Сковілла, яку він розробив на початку 1900-х років. Вільбур роздавав дегустаторам витяжку із різноманітних сортів перцю, а потім підраховував, скільки підсолодженої води випивали учасники.
Перець чилі Найдоступніший гострий перець в Україні – чилі. Його можна придбати свіжим, пластівцями чи меленим.
Листопад 10, 2022. Поговоримо про найпристрасніші прянощі, які здатні додати темпераментності будь-якій страві. Гострі перці. Вони бувають різних форм, розмірів та смаків. Якісь ви точно знаєте, а інші, можливо, стануть для вас відкриттям. Ми умовно поділили перці на надгострі, пікантні …