Карпаччо, покроковий рецепт з фотоJul 11, 2012
Замороженим називають м'ясо, піддане заморжуванню і має температуру в товщі м'язів не вище -8 ºС. Зростання та розвиток мікроорганізмів на поверхні морозива м'яса пригнічені (за винятком деяких видів плісняви), тому мікробіологічне псування морозива м'яса практично виключається.
Карпаччо (італ. Carpaccio) – страва з тонко нарізаних шматочків (слайсів) сирої яловичої вирізки, приправленої соусом на основі оливкової олії та лимона. Традиційно подається як холодна страва або закуска.
Слід уточнити, як їдять тартар. Зазвичай його збризкують лимонним соком або гострим соусом, який подається разом із закускою. За етикетом їдять закуску виделкою. Якщо на тарілці приносять хлібні тости, тартар викладають на них як паштет.