Чим більше шоколад містить какао-бобів, тим він корисніший. Тому найнешкідливішим виявиться гіркий шоколад з маркуванням 99%. May 22, 2021
Найбільше какао-продуктів у шоколаді O'Zera – 78,3%.
Чистий (справжній) темний шоколад містить: какао терте (добре перемелені какао–боби) та цукор; + ще може міститися емульгатор, наприклад, лецитин, але його додають тільки для покращення плинності, що допомагає в роботі. Шоколад набуває коричневих відтінків і своїх смакових особливостей завдяки какао-волокон.
2.1.4 Шоколад молочний Шоколад молочний повинен містити у перерахунку на сухі речовини не менше 25% сухих речовин какао (у тому числі не менше 2,5% сухих знежирених речовин какао) та певний мінімум між 12% та 14% сухого молочного залишку (у тому числі не менше 2,5–3,5% молочного жиру).