Наприклад, каламутність, запах яблук чи сірководню, аромат «водопровідної води», оцтовий чи кисломолочний смак, завись «пластівцями» в келиху — ознаки того, що на якійсь із стадій (виробництво, зберігання, транспортування чи подача) пиво зіпсувалося.
Запах тухлих яєць – підвищена концентрація сірководню здатна викликати такий неприємний аромат у пиві на стадії бродіння. Поява запаху тухлих яєць у напої може бути пов'язана з нестачею поживних речовин на етапі бродіння, поганим станом дріжджів, зараження пива, при бродінні табірних штамів дріжджів.
Приблизно через добу після додавання дріжджів пиво починає активно блукати, і вуглекислий газ виділяється через гідрозатвор. Активне бродіння триває 2-3 доби, потім йде на спад.