Невеликі шматочки омуля заморожують і їдять у сирому вигляді, при цьому вмочують суміш чорного перцю з сіллю. Дуже смачно виходить омуль холодного та гарячого копчення, а також у консервованому вигляді з томатним соусом та олією.
Особливим делікатесом вважається сагуда. Але в їжу придатний сирий омуль тільки в тому випадку, якщо він мешкає у морській воді. Риба, що у прісних водоймах, зазвичай заражена гельмінтами. Омуля необов'язково тільки солити та коптити.
Риба омуль – Представник сигових (родина лососевих). Високо цінується за своє ніжне, багате на корисні речовини, делікатесне м'ясо. Його можна, можливо смажити, гасити, запікати, варити з нього юшку, а омуль гарячого чи холодного копчення, особливо балик, стане справжньою окрасою святкового столу.
Омуль – Яскравий представник сімейства лососевих, роду сигів. Його м'ясо має ніжний смак і є досить соковитим. Незважаючи на високу жирність цієї риби, вона досить низькокалорійна – у середньому всього 80 – 90 калорій, а також має збалансований вміст білків, жирів та вуглеводів.