Спиртова настойка насіння лимонника – її приймають по 20-30 крапель з водою натще або через 4 години після їди. 2. Порошок насіння лимонника – приймають по 0,5 г до їди двічі на день.
Рецепти приготування ягід лимонника Приймати по 35-30 крапель перед їжею. Для відвару подрібнені плоди (20 г) треба залити окропом (300-500 мл) та прокип'ятити протягом 20 хвилин. Випивати по столовій ложці 3 десь у день. Щоб зробити порошок, ягоди перемелюють у кавомолці та приймають до їжі по півграма.
Кому протипоказаний лимонник Лимонник не п'ють при вагітності та в період лактації, у дитячому віці до 12 років та при різних неврологічних хворобах, наприклад епілепсії. Ще одне протипоказання – алергія на компоненти.
У кулінарії ягоди лимонника використовуються у приготуванні вин, напоїв, варення, начинок для пиріжків. Плоди лимонника містять багато органічних кислот (лимонну, яблучну, винну), тонізуючі речовини, цукру, барвники. Насіння містить жирне масло.