Калорійність (енергетична цінність) на 100г продукту – 319 ккал 1335 кДж. Поживна (харчова) цінність на 100г продукту: Білки 2.5. Жири 33.0.
100 грамів сиру з низьким вмістом жиру (1%) містить 70 ккал, 12 грамів білка, 2,5 грами вуглеводів, 0,85 грамів жиру. Примітно, що на білок припадає понад 70% калорій сиру.
Одна склянка (250 мл) цільного коров'ячого молока містить 146 калорій, 8 грамів білка та 8 грамів жиру, 28% добової норми кальцію, 24% вітаміну D (за умови збагачення (фортифікації) цим вітаміном), 26% вітаміну B2, 18% вітаміну B12, а також 22% фосфору, 13% селену та 10% добової норми калію.
Калорійність (енергетична цінність) на 100г продукту – 101 ккал 418 кДж.
Нежирне: 0.5% – 37 ккал; 1% – 40 ккал; 1.5-1.6% – 44-45 ккал; Нормальної жирності: 2% – 49 ккал; 2.5-2.6% – 52-53 ккал, 3.2% – 58-59 ккал, 3.5% – 63 ккал; Жирне: 4% – 69 ккал, 6% – 84 ккал; Сухе молоко: знежирене 1.5% – 362 ккал, незбиране 26% жирності – 490 ккал.
Жінки потребують близько 1800—2200 ккал./день, діти 1500—2000 ккал./день, чоловіки 2200—2700 ккал./день.
При вимірі потрібно ваги молока в грамах, вага столової ложки молока (14 г) часто округляють до 15 г, тому актуальні такі розрахунки: 1. 300 г молока= 20 столових ложок. 2. 250 г молока= 16 столових ложок та 2 чайних. 3. 200 г молока= 13 столових ложок та 1 чайна. 4. 150 г молока= 10 …