Актуальні поради Українцям Як зрозуміти, що смажене м'ясо готове?

Як зрозуміти, що смажене м'ясо готове?

У м'ясі потрібно зробити легкий надріз, якщо починає витікати безбарвний та прозорий сік – м'ясо готове (ставиться до птиці, свинини та яловичини). Для яловичини та качиної грудки прийнятний рожевий відтінок м'ясного «соку» – м'ясо такого ступеня готовності особливо цінують справжні м'ясоїди та гурмани.

Готовність м'яса найпростіше визначити при допомоги температурного щупа. Для баранини та яловичини температура всередині шматка має бути не більше 58°С. Інакше м'ясо буде пересушене.

М'ясо!

Назва (по-французьки)ОписТемпература
Medium (demi-anglais)рожеве та щільне60–65 °C
Medium well (cuit)середина трохи рожева65–69 °C
Well done (bien cuit)повністю сіро-коричневе; жорстке71-100 °C
Пересмаженеповністю чорне; хрумке>100 °C

•Sep 17, 2013

Свинину можна їсти тільки після того, як із неї разом із соком перестане витікати кров. Готовність м'яса можна перевірити, просто придавивши його: що більше соку з нього при цьому вийде, то воно сиріше.

Related Post

Як довго можна сидіти на яблучній дієті?Як довго можна сидіти на яблучній дієті?

Ти сама можеш вирішувати, скільки триватиме такий режим харчування. Комусь підійде яблучна дієта на 3 дні, комусь яблучна дієта на 9 днів. Очевидна користь яблучної дієти – вміст у яблуках

Яка шкода від пиваЯка шкода від пива

Шкідливість пива для людського організму дуже обширна: вимирання клітин головного мозку (які, відмираючи, виходять із сечею), порушення функцій спинного мозку, міокардіодистрофія, цироз печінки, гепатит, панкреатит, гастрит, невропатії, ураження зорового та