Перш ніж придбати медовуху, варто скуштувати її на смак: якщо вона віддає спиртом – це підробка. – Якщо випити його небагато, мед буде як ліки. Якщо вжити більше, то це вже як їжа, адже в медовому вині є енергетична складова.9 Jan 2018
У жодному разі залишкова насолода не повинна бути сиропний, нудотний або нагадувати незброджений мед. Будь-які добавки, такі як кислота або танін, повинні покращувати смак меду та балансувати загальний характер медовухи, не бути надмірно кислими чи терпкими.
Там мають бути вказані лише натуральні компоненти: мед, хміль, дріжджі, ягоди та прянощі. Якісною медовусі не потрібні консерванти та вуглекислота, тому що насичення газами йде в процесі бродіння. Не повинно бути у складі іншого алкоголю, наприклад горілки.
Медовуха – Російський слабоалкогольний напій з вмістом 1,2-9,0% об'ємних часток етилового спирту, що готується методом бродіння з води, меду (не менше 8%) і дріжджів, або простим змішуванням води, меду та спирту. 1,2-9,0% про.