По 1 чайній ложці за 30 хвилин до їжі 3 рази на день. Запивати теплою водою, порошок попередньо розжувати.
Шрот розторопші робиться просто – розтирають зерна на порошок, можна в кавомолці. Його використовують для лікування печінки та інших захворювань: 1 ч. л. сухого порошку приймати 3-4 рази на день, за 20-30 хвилин до їди, запиваючи водою.
Шрот розторопші багатий на клітковину, необхідну для здорової роботи кишечника. Застосовувати дорослим по 2-4 капсули масою 300 мг 2 рази на день або по 1-2 капсули масою 750 мг 2 рази на день або по 1 капсулі масою 1360 мг 1-2 рази на день під час їжі. Тривалість прийому – 4-6 тижнів.