для випуску продуктів харчування як дезінфікуючий засіб та консервант; у медицині як знеболюючий, протизапальний та антисептичний засіб зовнішнього застосування; у легкій промисловості для фарбування виробів із вовни; у бджільництві як захист від паразитів.
Мурашина кислота уповільнює процеси гниття та розпаду, тому сіно та силос, оброблені їй, довше зберігаються. Мурашина кислота також використовується у протруйному фарбуванні вовни, для боротьби з паразитами у бджільництві, як розчинник у деяких хімічних реакціях.
Мурашина кислота: промислове застосування
- напівфабрикат для продуктів, що чистять, дубильних і підкислюючих,
- дренажний засіб для різних типів промислових установок,
- добавка до мастильних матеріалів,
- компонент лікарських засобів від ревматизму та засобів, що звужують кровоносні судини,
До речі, мурашина кислота становить небезпеку й у людини: концентрована, може викликати сильні хімічні опіки, а концентрації понад 10% – роз'їдати шкіру.