Шампанське – це напій, званий ігристим вином. Виготовляється він із виноградного соку, який шляхом натурального бродіння газується. Цікаво знати! Шампанське відразу розливають у пляшки, а справжній напій складається з 2-3 видів вин.
Однак існує кілька чудових альтернатив шампанському: Кава (Cava), Креман (Crémant) та інші ігристі вина, які виробляють за так званим традиційним або класичним методом (Metodo Classico). Виробляють ці шипучі вина за тією ж технологією, що і шампанське у регіоні Шампань.
Вуглекислий газ, що міститься в ігристому вині, сприяє тому, що спирт швидше всмоктується до крові. Тобто сп'яніння настає навіть раніше, ніж при вживанні звичайного вина. Просто шампанське має легкий і витончений смак, а тому і п'ється легко.