Дозування для дорослих складає 1 столова ложка натще одноразово. У випадку, якщо йдеться про хронічну течію стану, слід збільшити вдвічі і розподілити на два прийоми: вранці та ввечері. Також допускаються мікроклізми з цим продуктом, введені безпосередньо в пряму кишку.
Вирізняються високим вмістом масел, насіння кунжуту є одними з основних борців з запором. Зволожуючи шлунково-кишковий тракт, вони значно полегшують проходження сухого випорожнення.
Насіння кунжуту найчастіше використовуються як посипання для кондитерських виробів і в кулінарії, як приправа. З кунжуту роблять смачні козинаки. Кунжутну олію має ряд переваг і має широке застосування у кулінарії, косметології та медицині.
Чи можна їсти сирий кунжут? Так, є сирий кунжут найкорисніше. Ви можете посипати салати неочищеним сирим насінням кунжуту. Він також входить до складу суші і має приємний смак при додаванні в подрібненому вигляді мюслі, наприклад в Ерб мюслі без глютена.