Актуальні поради Українцям Як правильно зробити калькуляцію?

Як правильно зробити калькуляцію?

Як правило, це поетапний метод складання калькуляції меню кафе та ресторану. Спочатку заповнюється калькуляційна карта визначення собівартості однієї порції страви. Потім у карті вказується розрахункова вартість цієї позиції. Наступним етапом йде розрахунок націнки на страви виходячи з даних його собівартості.

Калькуляційна одиниця

  • Сировина і матеріали;
  • паливо та енергія на технологічні цілі;
  • вести виробничих робочих;
  • нарахування на заробітну плату виробничих робітників;
  • загальновиробничі витрати;
  • загальногосподарські витрати;
  • інші виробничі витрати;
  • комерційні витрати.

КАЛЬКУЛЯЦІЯ, -і, ж. Спец. Обчислення собівартості, покупної та продажної вартості товару тощо.

Related Post

Навіщо яловичу печінку вимочують у молоці?Навіщо яловичу печінку вимочують у молоці?

Зазвичай перед готуванням печінка вимочують у молоці кілька годин – молоко витягне з неї гіркоту, а також зробить ніжнішою та м'якшою на смак. У деяких рецептах рекомендується вимочувати печінка у

Як називається Інстаграм Мілани Хаметової?Як називається Інстаграм Мілани Хаметової?

Milana🖤 (@milanakhametova) TikTok | Подивитися свіжі відео Milana🖤 у TikTok. Багато ЗМІ стверджують, що дівчинка виховувалась у дитбудинку Новосибірська до п'яти років, потім прийомні батьки побачили її на конкурсі краси

Які докази можуть бути використані сторонами?Які докази можуть бути використані сторонами?

Як докази допускаються письмові та речові докази, пояснення осіб, які беруть участь у справі, висновки експертів, консультації спеціалістів, показання свідків, аудіо- та відеозаписи, інші документи і матеріали.24 Jul 2002 Як